Θέμιδος Διαλέξεις - Πρόγραμμα Δευτέρας, 4 Απριλίου 2016

Συνεχίζονται τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016, οι ομιλίες στο πλαίσιο του νέου κύκλου διαλέξεων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ υπό τον τίτλο «ΘΕΜΙΔΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ», που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Στην Αλεξανδρούπολη, η δικηγόρος Αικατερίνη Δαπουδάνη, θα αναπτύξει το θέμα «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, αλήθειες και ψέματα». Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχόλησε αρκετά τα προηγούμενα χρόνια τη χώρα μας, και επανήλθε στο προσκήνιο μετά τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται στη χώρα μας.

Στην Ορεστιάδα, ο δικηγόρος Βασίλης Παραπαγκίδης θα αναλύσει το θέμα που προκάλεσε πληθώρα συζητήσεων και αντιδράσεων το χρονικό διάστημα πριν την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, αλλά και τις πρώτες μέρες εφαρμογής αυτού, «Το σύμφωνο συμβίωσης στην ελληνική κοινωνία».

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ της Π.Ε. Έβρου στην Αλεξανδρούπολη 19:00-21:00, και στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου Ορεστιάδας 18:00-20:00.

Η θεματολογία επιλέγεται από τους Δικηγορικούς Συλλόγους και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η «ΑΚΑΔΗΜΙΑ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ» είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου που στόχο έχει την «Δια Βίου Μάθηση και Παιδεία» των πολιτών. Από τον Οκτώβριο του 2015 πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση κύκλοι αυτοτελών διαλέξεων σε συνεργασία με τις σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύουν στον Έβρο, στις εξής Θεματικές Ενότητες «ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ», «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ». Τον Μάρτιο του 2016 προστέθηκε άλλη μια Ενότητα υπό τον τίτλο «ΘΕΜΙΔΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ», σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, μέλη των οποίων πραγματοποιούν τις διαλέξεις.